Ένας δορυφόρος που αποτελεί μέρος ενός μυστικού σχεδίου της NASA πέφτει σε μια απομονωμένη πόλη της Γιούτα στις ΗΠΑ. Μαζί του όμως φέρνει και έναν περίεργο ιό αγνώστου προελεύσεως που αφανίζει τον πληθυσμό της πόλης αφήνοντας δύο μόνο επιζώντες. Μια ομάδα 5 επιστημόνων θα κληθεί να εξετάσει τους επιζώντες και να βρει ένα αντίδοτο στον ιό Ανδρομέδα που εξαπλώνεται συνεχώς και απειλεί ολόκληρο το ανθρώπινο είδος.
Είδος: Sci-Fi
Σκηνοθέτης: Mikael Salomon
Σενάριο: Michael Crichton, Robert Schenkkan
Ηθοποιοί: Benjamin Bratt, Ricky Schroder και Eric McCormack
TRAILER:
>>> ΔΕιΤΕ ΤΟ:
[
LINK-1]
[
LIΝK-2]
[
LINK-3 μέρος 1ο] - [
LINK-3 μέρος 2ο]
ΚΡΙΤΙΚΗ - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Πρόκειται για μια τηλεταινία ριμέικ της κλασσικής sci-fi ταινίας του 1971 με τον ομώνυμο τίτλο
[
δείτε την].
Καταστροφολογία, συνομωσιολογία, μαύρες τρύπες, οικολογικά μηνύματα, εξωγήινους, love story, οικογενειακά δράματα, και τι δεν είχε αυτή η ταινία. Μέσα σε 3μιση ώρες διάρκειας καταπιανόταν με μια ευρύτατη γκάμα θεμάτων, προσεγγίζοντας ένα τετριμμένο πλέον θέμα από κάθε δυνατή πτυχή του. Το αποτέλεσμα είναι ένας σεναριακός αχταρμάς με αναπόφευκτες υπερβολές και κενά. Και όμως, όλως παραδόξως, αυτό αποτελεί και ένα από τα θετικά στοιχεία της ταινίας, καθώς έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το πώς δένονται όλα αυτά τα στοιχεία μεταξύ τους έτσι ώστε στο τέλος, ο θεατής καταλήγει να αγνοεί τη γελοιότητα του εγχειρήματος και να περιμένει εναγωνίως την επόμενη ανατροπή.
Στο καστ βλέπουμε κάποια γνωστά πρόσωπα. Ο Benjamin Bratt (Catwoman, Miss Congeniality) στο ρόλο του εφευρετικού επιστήμονα, ο Eric McCormack (Will and Grace) ως ο επίμονος και αποφασισμένος δημοσιογράφος, ο Daniel Dae Kim (Lost) ως μέλος της επιστημονικής ομάδας και τέλος ο Andre Braugher (Primal Fear, The Mist) στο ρόλο του στρατηγού-συντονιστή της επιχείρησης.
Η μεγάλη διάρκεια θα κουράσει, γι’ αυτό άλλωστε χωρίζεται σε δύο μέρη προορισμένα για τηλεοπτική προβολή. Το πρώτο μέρος είναι και το πιο ενδιαφέρον και πιο κοντά στα δεδομένα του Outbreak και των άλλων ταινιών επιδημιολογίας. Στο δεύτερο μέρος “χάνει το μπαλάκι”, καθώς οι υπερβολές παίρνουν την πρωτοκαθεδρία και στο επίκεντρο βρίσκονται οι θεωρίες συνομωσίες και τα κλισέ των b-movies περιπετειών, με ότι αυτά συνεπάγονται. Τα εφέ μάλλον φτωχικά, αλλά αν τα δει κανείς συνολικά στα πλαίσια του περιορισμένου προϋπολογισμού μιας τηλεοπτικής παραγωγής, είναι σε αποδεκτά επίπεδα. Αν και οι σκηνές με τα φουτουριστικά μηχανήματα στο εργαστήριο κερδίζουν ομολογουμένως τις εντυπώσεις.
Εν κατακλείδι, κλάσεις κατώτερο του original και δεν έχει κάτι που θα σας μείνει, αλλά αν δεν βαριέστε και έχετε τη διάθεση να προσπεράσετε τα b-movie χαρακτηριστικά του, δε θα χάσετε.
Related Posts